Virtuální akademie – novinky

Odemykání příležitostí: Představení platformy Virtuální akademie projektu Zaměstnej mě (Employ me)

Na dnešním rychle se vyvíjejícím trhu práce vyžaduje udržení konkurenceschopnosti vice než jen tradiční dovednosti. Se vzestupem technologií a automatizace zaměstnavatelé hledají kandidáty, kteří mají rozmanité dovednosti, včetně digitální gramotnosti, řešení problému a přizpůsobivosti. Projekt Zaměstnej mě (Employ Me) si tuto potřebu uvědomuje a s nadšením oznamuje nadcházející spuštění své platformy Virtuální akademie.

Co je Virtuální akademie?

Virtuální akademie je inovativní e-learningová platforma vyvinutá v rámci projektu Zaměstnej mě (Employ me). Jeho cílem je poskytnout uchazečům o zaměstnání, zejména mladým migrantům, potřebné nástroje a zdroje ke zlepšení jejich dovedností zaměstnatelnosti a úspěchu v moderní pracovní síle. Prostřednictvím řady gamifikovaných cvičení a obchodních scénářů se uživatelé zapojí do interaktivních výukových zkušeností přizpůsobených jejich potřebám.

Klíčové aspekty platformy:

Gamifikovaná cvičení: Učení je zábavné a poutavé prostřednictvím gamifikovaných cvičení, která vyzývají uživatele, aby uplatnili své dovednosti v různých scénářích. Tato cvičení nejen zlepšují uchovávání znalostí, ale také podporují kritické myšlení a schopnosti řešit problémy.

Integrace nástroje Employability Toolkit: Platforma je integrována s portálem Employability Toolkit, komplexním zdrojem navrženým tak, aby pomohl uživatelům rozvíjet základní dovednosti, jako je komunikace, týmová práce, time management a digitální gramotnost. Využitím zdrojů sady nástrojů mohou uživatelé přizpůsobit své vzdělávací zkušenosti tak, aby se zaměřili na oblasti zájmu nebo zlepšení.

Obchodní scénáře: Uživatelům jsou prezentovány reálné obchodní scénáře, s nimiž se běžně setkávají na pracovišti. Prostřednictvím těchto scénářů mohou získat praktické poznatky o rozhodování, řešení konfliktů a řízení projektů a připravit se na výzvy, kterým mohou ve své kariéře čelit.

Personalizované výukové cesty: Platforma nabízí personalizované výukové cesty založené na zájmech uživatelů, cílech a aktuálních úrovních dovedností. Ať už se uživatelé snaží rozšířit své digitální dovednosti, nebo zlepšit své měkké dovednosti, mají přístup k cíleným vzdělávacím modulům, které jsou sestaveny podle jejich konkrétních potřeb.

Přístupnost: Virtuální akademie je navržená tak, aby byla přístupná všem uživatelům bez ohledu na jejich původ nebo úroveň vzdělání. Vyznačuje se uživatelsky přívětivou navigací, jasnými pokyny a vícejazyčnou podporou, aby bylo zajištěno, že z jejích zdrojů bude mít prospěch každý.

Příprava na spuštění:

Jak se Virtuální akademie blíží k datu spuštění, tým projektu Zaměstnej mě (Employ me) pilně pracuje na dokončení vývoje a testování platformy. Zpětná vazba od pilotních uživatelů byla převážně pozitivní, což ukazuje na silný potenciál platformy významně ovlivnit životy uchazečů o zaměstnání.

Dívat se dopředu:

Prostřednictvím Virtuální akademie je cílem projektu Zaměstnej mě (Employ Me) poskytnout uchazečům o zaměstnání dovednosti a sebevědomí, které potřebují, aby se jim na dnešním konkurenčním trhu práce dařilo. Poskytnutím přístupných, interaktivních a přizpůsobených vzdělávacích zkušeností se platforma snaží překlenout propast mezi vzděláváním a zaměstnáním a otevírá nové příležitosti pro všechny uživatele.

Zůsaňte naladěni na oficiální spuštění Virtuální akademie Zaměstnej mě (Employ me) a připojte se k nám při utváření budoucnosti školení o zaměstnatelnosti pro mladé migranty a uchazeče o zaměstnání kdekoli. Společně můžeme vybudovat inkluzivnější a prosperující pracovní sílu pro všechny.