Projekt THEY.EA úspěšně zahájen

Evropská rozvojová agentura společně s pěti organizacemi z pěti evropských zemí zahájila 1. srpna 2015 projekt THEY.EA -Towards Higher Employability of Youth European Approach. Během dvou let budou partneři společně vytvářet nástroje, které mladým lidem a pracovníkům s mládeží umožní lepší orientaci v nabídce pracovních a vzdělávacích příležitostí v EU. Projekt je financován v rámci programu Erasmus+ a jeho cílem je zvýšit zaměstnanost mladých lidí zejména v oblastech zasažených vysokou mírou nezaměstnaností. Výstupem projektu bude vzdělávací program ve formě příručky určené mladým lidem hledajícím zaměstnání a pracovních listů určených organizacím pracujícím s mladými nezaměstnanými. Cílovou skupinou jsou tedy neziskové organizace, školy, pracovní úřady i veřejná správa.

Vedoucím partnerem, jak již bylo zmíněno výše, je Evropská rozvojová agentura, s.r.o. a společně s ní jsou do projektu zapojeny také:

– Institut pro regionální rozvoj, o.p.s. (Česká Republika)

– NationalAssociationofMunicipalClerks in Bulgaria (Bulharsko)

– CNIPA PUGLIA (Itálie)

– ONECO CONSULTING SL (Španělsko)

– INSTYTUT DLA ZJEDNOCZONEJ EUROPY (Polsko)

První zahajující setkání, tzv. kick-off meeting, projektu proběhlo v bulharské Sofii od 31. srpna do 1. září 2015. Cílem setkání bylo především domluvit se na formě a obsahu obou příruček a rovněž nastavit pravidla pro bezproblémové řízení a chod projektu. Kick-off meeting se setkal s velmi pozitivním ohlasem ze strany všech partnerů, a to také díky pečlivé přípravě ze strany hostitelské NAMCB.

V současné době probíhá intenzivní práce partnerů na výstupech a započaly rovněž přípravy dalšího setkání, které je předběžně naplánováno na prosinec 2015/leden 2016 a jež se v režii CNIPA PUGLIA odehraje v italském městě Lecce. V rámci tohoto setkání budou výstupy konzultovány se zástupci cílové skupiny.

Více informací o projektu naleznete na webové stránce http://eracr.cz/projekt-they-ea/ nebo také na Facebooku – https://www.facebook.com/THEY.EAproject?fref=ts .

Příspěvek byl publikován v rubrice O Institutu. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.