Pozvánka na seminář k EYD 2015

Informační středisko Europe Direct Bruntál, jehož hostitelskou organizací je Institut pro regionální rozvoj, o.p.s., pořádá ve spolupráci s Českou rozvojovou agenturou seminář na téma Prevence ozbrojeného konfliktu na Šalamounových ostrovech v Pacifiku.

Seminář, jenž je doprovodnou akcí k Evropskému roku pro rozvoj 2015, se uskuteční dne 10. listopadu 2015 od 16:00 hodin v místě sídla Europe Direct Bruntál na adrese Dr. E. Beneše 1873/61, 792 01 Bruntál.

Vstup i občerstvení zdarma. V případě zájmu se prosím registrujte na europe.direct@iregio.org, popř. +420 558 846 420 – kapacita prostor je omezena.

 Přednášejícím je pan Ing. Ladislav Koubek.

Ladislav Koubek  pracoval 1.5 roku na Šalamounových ostrovech jako projektový manažer Rozvojového programu OSN v oblasti budování postkonfliktního mírového uspořádání. Předtím koordinoval českou vládní zahraniční rozvojovou spolupráci s Palestinou a jako Dobrovolník OSN se podílel na realizaci projektů ekonomické spolupráce OSN v Mongolsku. Nyní působí jako koordinátor Evropského roku pro rozvoj 2015 v ČR.

Logo Europe Direct Bruntál logoLogo České rozvojové agentury Logo Evropského roku pro rozvoj 2015

Unie se prostřednictvím letošního Roku snaží zvýšit povědomí veřejnosti o rozvojové spolupráci EU a členských států EU a posílit tím zapojení, kritické myšlení a aktivní zájem občanů o globální problémy.

Evropský rok pro rozvoj 2015 vznikl ze společné iniciativy evropských institucí a Evropské konfederace CONCORD, která sdružuje neziskové organizace pro humanitární pomoc a rozvoj.

Rok 2015 je pro rozvojovou pomoc rokem mimořádným. Jedná se o vůbec první evropský rok, který se zaměřuje na vnější aktivity Unie a na úlohu Evropy ve světě.

náš svět, naše důstojnost, naše budoucnost

Pozvánka:

Seminář k EYD 2015

Příspěvek byl publikován v rubrice O Institutu. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.