Kontury českého eura – prodlouženo!

Download (PDF, Neznámý)

Soutěž je určena školám, ostatním příspěvkovým či neziskovým organizacím i široké veřejnosti a jejím cílem je šířit informovanost o měnové unii EU.

Euromince mají společnou neboli „evropskou“ stranu a národní stranu. Podle národní strany mincí lze poznat vydávající zemi. Každá země eurozóny si zvolila jiný národní motiv a to takový, který je pro ni typický. Buďte kreativní a navrhněte, jak by mohly vypadat naše mince.

Euromince mají osm nominálních hodnot: 1 cent, 2 centy, 5, 10, 20 a 50 centů, 1 € a 2 €. Více na… Euro je jedním z nejhmatatelnějších úspěchů evropské integrace. Společnou měnu zavedlo 19 ze 28 členských států EU a denně jí platí okolo 338,6 milionů lidí. Její přínos si dobře uvědomují všichni, kteří po Unii cestují nebo nakupují u internetových prodejců z jiných zemí EU. Více na…

Podmínkou soutěže je, aby u díla libovolného formátu a materiálu, byly uvedeny kontaktní údaje: jméno a příjmení autora, jeho adresa (případně adresa organizace) a  e-mail. E-mailová adresa je velmi důležitá, jelikož jejím prostřednictvím budou kontaktováni výherci.

Díla zasílejte nebo odevzdávejte do 30. 11. 2017 na adresu Europe Direct Bruntál, Dr. E. Beneše 1873/61, 792 01 Bruntál.

Pro první tři výherce jsou připraveny hodnotné ceny. Hlavní cenou je tablet Alcatel OneTouch PIXI 8 WiFi.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice O Institutu. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.